DUNAI ZSOLT (EXMEN)

tattoo-by-exmen-Zsolt

Már kisgyerekként is rengeteget rajzoltam és már akkor tetováló akartam lenni… Na jó, ez nem igaz. Egyáltalán nem tudtam, mi akarok lenni és nem is rajzoltam sokat. Persze biztosan volt némi tehetségem, hiszen rajzból sosem buktam meg az iskolában. 😀 

Körülbelül 13 évesen kerültem kapcsolatba először a tetoválással. Egy környékbeli srácnál láttam, hogyan működik a dolog. Miután ő mindig félbehagyta a tetoválásokat, megkértem, mutassa meg hogyan kell gépet csinálni… 

„majd én befejezem a tetkókat!” 

Aztán megforrasztottuk az első gépemet műanyag golyóstollból, varrótűből, tollbetétből és magnómotorból. Így kezdődött a mai napig tartó tetováló szerelem.

Ezután következett az összes környékbeli suhanc összefirkálása. Mikor otthon kiderült, hogy rendszeresen a szomszédban tetoválok minden áron le akartak tiltani a dologról, de valahogy sosem hagytam abba. Hobbiként, haveroknak, ismerősöknek tetováltam. Akkor még nem igazán vettem komolyan. Mindennel foglalkoztam, csak a tetoválással nem! Az érettségi után autófényezőnek mentem. A munka mellett 6 éven át DJ- ként tevékenykedtem hétvégente / innen jött az Exmen név /.  Aztán egyszer csak munkanélküli lettem. Így több időm lett a tetoválásra. Jól jött a közösségi média oldalak népszerűségének növekedése is. Elkezdtem rájuk felpakolni a képeket, így egyre többen megismerték a munkámat és egyre csak terjedt a „hírem”. Végül annyi vendégem lett, rájöttem, ezt komolyan kell venni!

Életem legjobb döntése volt az első tetováló szalonom megnyitása még 2014-ben, Újkígyóson. Volt 2-3 flakon festékem, néhány tűm, és 1-2 napra való munkám. Aztán szép lassan alakult minden. Az első 3-4 évben nagyon sok munkát vállaltam, reggel 10-től majdnem minden nap éjfél, 1 óráig. A szakmai fejlődésem igazán a szalon nyitása után kezdődött el, hiszen az egész életem csak a tetoválás körül forgott, éjjel-nappal csak a tetoválással foglalkoztam. Tetováló barátaim lettek, tetkós rendezvényekre kezdtem járni. Sok jó kapcsolat alakult ki. Voltam tetováló szövetségi tag is és 2019-ben én is megkaptam a „minősített tetováló oklevelet”.  A mai napig a tetoválás tölti ki az életem túlnyomó részét. 

Gyakorlom a rajzolást, tervezést photoshoppal, a festést, és folyamatosan próbálom képezni magam. A tetoválás egy életre szóló hivatás. Mindig van valami új ebben a szakmában. Új eszköz, új kihívás, tanulnivaló. Mindig képesnek kell lenni a megújulásra és meg kell becsülni, hogy a vendégeimtől a legnagyobb ajándékot kapom: megadják azt a bizalmat, hogy örök nyomot hagyhatok a testükön.

Büszke vagyok rá, hogy az évek alatt több fiatalt is megtanítottam a szakmára. Mára már kiváló művészekké váltak. 2021-ben és 2022-ben is megkaptuk a Turul díj I. helyezettjének járó plaketteket és okleveleket. Az első helyezéseket a vendégek értékelései alapján értük el. Békéscsabán és környékén minket ítéltek a legjobb szalonnak. 2022-ben a Tisztességes vállalkozás tanúsítványt is megkaptuk, melyet csak azok a vállalkozások kaphatnak, akikről csak pozitív véleménye van a vendégeknek.  

Láttad már a munkáimat? Itt meg tudod nézni őket!

Sziasztok! Stefkovics Adriána vagyok, 1999- ben születtem. Ez az egész „hóbort” ami mostanra a munkámmá vált, talán gyerekkoromban kezdődött, de akkor még nem gondolkodtam el rajta komolyabban. Emlékszem is, hogy húgommal eljátszottuk az akkor elég népszerű „Miami ink” tv sorozat egyes tetováló elemeit és eléggé imponált az akkor, és ma is igen tehetséges Kat Von D rajz és szakmai tudása. Aztán középiskolában is kitűztem ezt a célt magamnak ahol művészeti osztályban tanultam 4 éven keresztül, viszont ott 2-3 éven belül mégis csak más irányba indultam el végül. 2021 December vége fele viszont kaptam egy igen csak visszautasíthatatlan lehetőséget miszerint az általam legjobbnak tartott szalonban a Tattoo by Exmen tattoo studióba jelentkezhettem mint tanuló. Kicsit féltem, mivan ha azt mondja Zsolti(Exmen), hogy nem elég a tudásom, mivel elég sok életszakaszomban kaptam ezt elég sok olyan embertől akikre felnéztem. Ezúttal NEM így volt, igent mondott. Pár alapszabály és megbeszélés után megkezdtem a tanulmányaim a szalonban. Sosem gondoltam volna, hogy majd egy Tetováló művész lesz az aki meglátja bennem azt, amit szaktanárok nem… Hatalmas nagy szerencsém van, hogy ez nekem megadatott, hogy van mellettem egy olyan ember aki segít, tanít. Szerencsés vagyok és kivételes abból a szempontból, hogy azt csinálhatom amit igazán szeretek és amiben igazán jó lehetek az évek során! 2022. Októbertől pedig már a szalon dolgozója vagyok. Várom a különleges kéréseket ( is). Kedvenc témáim a grafikus, comic, new school és tradicionális. De bármilyen egyedi ötletet igyekszem megvalósítani!

A munkáimat itt tudod megnézni!

STEFKOVICS ADRIÁNA (ADRUS)

Adrus

A szalon

Hosszas vívódás és sok-sok gyakorlás után, 2014. Július 2.-án nyitottam meg első tetováló szalonomat. Mivel Újkígyóson éltem, ezért kézenfekvő volt ott megnyitnom. Vendégkör szempontjából nem volt negatívum, hogy viszonylag félreeső helyen tetoválok, mivel Békéscsabától mindössze 15 km-re fekszik. 

Később a bérelt ingatlan eladása miatt új helyszínt kellett keresnem, ezért 2018. október 1-jén Békéscsabára költöztünk. Az új szalon már bárhonnan könnyen megközelíthető. Így jelenleg a város legnagyobb bevásárlóközpontjától kevesebb, mint 200 m-re található, parkolóhellyel is rendelkező belvárosi üzlethelységben készülnek  tetoválásaink. 

Az üzletet úgy alakítottuk ki, hogy maximálisan nyugodt, kényelmes és steril környezetet tudjunk teremteni. Két különálló helységben dolgozunk, így szükség esetén biztosítani tudjuk a teljes diszkréciót, minden téren! 2022-től, hétfői napokon, 9-13:00-ig tartunk ügyfélfogadást, azért, hogy a többi napon ne, vagy csak ritka esetben kelljen megzavarjuk a vendégeket, amíg készül a tetoválásuk, piercingjük.

A jelenlegi legmodernebb eszközöket, gépeket, kiegészítőket használjuk és csak a világ élvonalába tartozó, kiváló minőségű amerikai festékekkel dolgozunk.