Megosztom
exmen-elso-blog

Az első blogbejegyzésem

Sziasztok. Először is üdvözlök mindenkit, aki idelátogatott a weboldalunkra! Köszönjük, hogy szánsz néhány percet a blogra, az első ilyen írásomra. Napok óta gondolkodom, mivel lehetne frappánsan indítani…

De nehéz, nagyon nehéz. Egy csomó ötletet kaptam a weboldal készítőitől, de valahogy nem tudok egyelőre arra összpontosítani, inkább csak úgy jönnek belőlem az érzések. Persze annyi, de annyi tervem van, amiket majd szeretnék veletek megosztani… Kezdésnek talán, most csak azt szeretném, hogy mások is kicsit bepillanthassanak, mi is folyik a háttérben. Mi ez a weboldal, mi ez az egész, ami körülöttünk zajlik?

Néhány hónappal ezelőtt elfogott egy érzés, hogy szeretnék saját weboldalt. Nem függeni senkitől, se a közösségi médiumoktól, se semmi ehhez hasonlótól. Tudom, ez még egyelőre lehetetlen, hiszen ezt a világot éljük. De valahol el kell kezdeni, úgy érzem. 

A közösségi média, véleményem szerint már nem hozza azt a felhasználói élményt, ami számomra annak idején csábító volt. „Függővé” teszik az üzleti oldalakat, és természetesen minél több pénzt akarnak kicsikarni a vállalkozókból.  Nem érdekli őket az, hogy mennyi munka, energia, befektetés van egy oldalban, amit egyesek évekig építgettek. 

A mi tetováló oldalunk, az egyik legnagyobb közösségi oldalon már 2014 óta üzemel.

Nagyon-nagyon sok munka van mögötte. Rengeteg energia és anyagi ráfordítás kellett, mire feltornáztuk arra a szintre ahol ma tartunk… és akkor a „nagyok” behoznak egy változtatást, ami minimalizálja a követőink értesüléseit. Valahol megérthető, valahol pedig nagyon nem. Semmi nem volt ingyen, ezt ne felejtsük el! Egy laikus ember persze mit sem észlel ezekből a dolgokból. Tehát ez volt az első oka a weboldal beindításának. 

Amikor elkezdtem a megfelelő weboldalkészítők kiválasztását, ott kezdődtek csak igazán a bajok. Furcsa világ ez. Gondolom ti is tapasztaljátok. Nagy szavak, nagy ígéretek… aztán meg sehol semmi… De szerencsére megtaláltam azt a „céget”, akik tényleg komolyan veszik a dolgokat és a szerződésben leírt feltételeket teljesítik, a határidőket tartják…és érzem, hogy na, Ők foglalkoznak ténylegesen velünk, őket tényleg érdekli ez az egész..ajj de ritka manapság az ilyen. Szóval el is jutottunk addig, hogy most itt vagyunk, beindult végre a saját oldalunk. – Miért kellett ez? – Hát, azért amiket az előbb leírtam. 

Próbálunk a saját lábunkra állva megmutatni a nagyvilágnak, hogy itt vagyunk, mi kik vagyunk… és ne azért ne találjatok meg minket, mert egy algoritmus leszabályoz mindent. Akik idetévedtetek esetleg, vállalkozók, tetoválók – vagy azok szeretnétek lenni -, na Nektek ajánljuk, hogy több média felületen próbáljatok érvényesülni, ne csak adott platformokon küszködjetek! Régen sok szakmabeli kinevetett, gúnyosan nézett ránk, mert már évekkel ezelőtt olyan dolgokat találtunk ki, ami nem volt megszokott (videózás, live adások, saját brandépítés, ruházat, szalon party-k és még sorolhatnám). Miért? Mert azt valljuk, hogy bármilyen tehetséges vagy, az még önmagában kevés. Jó reklám nélkül mit sem ér a tehetség. Hiszen senki sem látja, senki sem tudja, hogy létezel. 

Szájhagyomány? –Igen, a mi „szakmánkban” van ilyen is, de azt ne felejtsétek el, hogy a mai világban ez már édeskevés. Persze a munkák egy részét az ajánlások hozzák, de új embereknek is meg kell ismernie minket. Arról nem beszélve, hogy a művészi beállítottságú egyéneknek, szüksége van a visszacsatolásokra, visszajelzésekre… aztán pedig jöhet a szakmai összhang, barátkozás, elismerés… na az, az egyik legnehezebb dolog…

További bejegyzéseink: